Assalamualaikum readers...haaa dah seminggu lebih tak update blog ni.So hari ni nak aktifkan balik entry mengenai resipi mudah tapi resipi kali ni disediakan oleh orang yg sangat special bagi aku..hihihih..aku just tgk dan ingat resipi jak..resipi ni memang mudah dan confirm sedap.Dan yg paling special resipi ni menggunakan telur ikan.Telur ikan dia besarrrrrr ok...!Ok2 taknak buang masa,meh aku share resipi..
Bahan-bahan:
Bawang merah (dihiris)
Bawang putih (dihiris)
Halia (dihiris)
Telur ikan
Serbuk kari
Tomato
Bendi
Santan
Garam
Cara-cara menyediakannya:
1. Panaskan minyak dan tumis bahan-bahan yg dihiris hingga sedikit garing.
2.Bancuh serbuk kari dengan sedikit air dan masukkan dalam bahan tumisan tadi.Kacau hingga serbuk kari masak.
3.Masukkan 1 1/2 cawan air dan sebatikan.Masukkan bendi dan telur ikan.Biarkan masak.Seterusnya masukkan santan.
4.Akhir sekali masukkan tomato dan perasakan dengan garam.
Dah pun siap telur ikan masak lemak...selamat mencuba..
0 comments:
Post a Comment